Jagers bij Proef en beleef festival Heeten

Op 15 sep is er bij Maureen  Fakkert een proef en beleef festival gehouden. Op de boerderij werden vele hapjes en drankjes aangeboden om te laten zien wat eerlijk en natuurlijk voedsel betekent. Niet het etiketje (gangbaar, biologisch, weideboer, stalboer, etc) bepaald of je duurzaam boert. Het werd gepromoot om het op z’n ”Sallands” te bereiden en was tevens het startsein voor de nieuwe voedselcoöperatie Heeten .

Wij als jagers werden uit genodigd om ook vanuit hun perspectief duurzaam vlees te laten zien en beleven. Zo was er de mogelijkheid om wild gerecht te proeven nou daar werd gretig gebruik van gemaakt.
In jagersachtige sfeer werd een stoofpot van ree en gerookte ganzenborst aangeboden aan de bezoekers.

Door  M van der weeg was een hele ree bok geslacht, en hij heeft alles tot een stoofpot bereid. Het was ongelooflijk  hoe de ongeveer 450 mensen smulden  van dit gerecht. In dit geval werd er alleen maar geproefd, maar als er 5 reeën waren geweest, dan was alles ook in een korte tijd  op geweest. De gerookte ganzen borst was mooi roze was en  heel dun gesneden en werd dan ook als een delicatesse opgegeten. Het is eigenlijk ongelooflijk dat gans zo weinig wordr gegeten, terwijl er vele van zijn endan ook volop bejaagd wordt. Het is een onbekend stukje vlees dat zo geweldig smaakt. Met de juiste kruiden en een natuurlijke manier van roken was de gans door Iwan Nijboer tot iets geweldigs bereid.

Op deze manier aandacht te vragen voor duurzaam voedsel door in combinatie met de aankleding, omgeving en het proeven van de verschillende wildgerechten  maakte deze middag tot een geweldige promotie voor het jachtbedrijf.