Schoonmaakdagen

Elk jaar organiseert WBE  Heeten e.o. een schoonmaakdag.
Op een afgesproken datum trekken de leden gezamenlijk het veld in om al het zwerfafval wat in onze natuur door onze maatschappij wordt weggegooid of door illegale dumpingen op te ruimen. Jong en oud helpt dan mee.

Op het terrein van de familie Oostewechel aan de weseperweg en bij de familie Laarman te Luttenberg worden twee grote containers geplaatst door de Reco. De gemeente Raalte stelt deze beschikbaar, er zijn wel afspraken gesteld over de afvalstromen die geaccepteerd worden op het milieustation te Raalte. Bij grote puinopslagen, olievaten, asbest en andere verdachte zaken wordt er melding gemaakt bij de politie of gemeente, deze zal dan gelijk actie ondernemen.

Er worden bij de jaarlijkse schoonmaakdag ook vaak mensen uitgenodigd door het bestuur. De mensen die al zijn benadert zijn burgermeester, wethouder, raadsleden, de pers (krant), scholen en mensen die graag mee willen helpen in het veld. Tijdens deze dag wordt er niet alleen hard gewerkt, maar wordt er ook uitgelegd wat voor beheer er in het veld plaats vind.

Na afloop van het harde werken is het tijd voor een warme hap en wordt er van een drankje genoten. In de jachthut van Ben Oosterwechel wordt gezellig nagepraat over het verloop van de dag. Het resultaat liegt er mesal niet om, bekijk de foto’s die jaarlijks in het foto album staan !!!!!

Zonder inzet van onze leden (collega jagers) heeft een schoonmaakdag geen kans van slagen.